True
Help, het lijkt alsof niets helpt tegen vet haar!
Tips & Tricks

Als je last hebt van vet haar en op zoek bent naar aangepaste haarverzorgingsproducten, zijn hier een paar interessante tips:  


GEBRUIK EN KEUZE

Kies een milde shampoo, of een shampoo specifiek voor vet haar. Agressieve shampoos kunnen de hoofdhuid uitdrogen en de productie van talg verhogen.

Meng een kleine hoeveelheid shampoo met water in een kom of flesje vlak voor het gebruik, dit helpt voor een betere verdeling van de shampoo over je haardos.

Kies een lichtgewicht conditioner: Gebruik een conditioner die speciaal is ontworpen voor vet haar. Zoek naar een lichtgewicht formule die het haar hydrateert zonder het zwaar te maken of vettigheid te veroorzaken.

Gebruik een Clarifying shampoo: Af en toe gebruik maken van een Clarifying shampoo kan helpen om opgebouwde productresten en overtollige olie te verwijderen. Gebruik het echter niet te vaak, omdat dit kan leiden tot overmatige droogheid. Gebruik het bijvoorbeeld eens per week.  

Was je haar vaak genoeg. Vet haar kan profiteren van te weinig wassen. Probeer je haar regelmatig te wassen om overtollige olie en talg te verwijderen. Zorg er wel voor dat je een zachte shampoo gebruikt en je op hoofdhuid niet te hard wrijft, dit stimuleert de talgklieren en veroorzaakt meer talgproductie.   

TE VERMIJDEN

Vermijd overmatig gebruik van conditioner: Als je vettig haar hebt, probeer dan niet te veel conditioner op de hoofdhuid aan te brengen. Breng de conditioner alleen aan op de lengtes en de punten van het haar om te voorkomen dat het de hoofdhuid verzwaart.

Vermijd het gebruik van warm water: Was je haar met lauw tot koel water in plaats van heet water. Warm water kan de talgproductie stimuleren, waardoor je haar sneller vet wordt.   

Vermijd het gebruik van stylingproducten op de hoofdhuid: Het gebruik van stylingproducten direct op de hoofdhuid kan de talgproductie verhogen. Probeer stylingproducten te vermijden of gebruik ze alleen op de lengtes en de punten van het haar.

HULP NODIG?

Bespreek het probleem met je kapper, vaak heeft de kapper de gepaste professionele producten en eveneens professionele salonbehandelingen om overmatige talgproductie te bestrijden zoals diepreinigende behandelingen. Hinoki van O’right of Cutis Pura van Medavita zijn professionele Salon Treatments.

Experimenteer met deze tips en pas ze aan aan de behoeften van je haar. Elke persoon is uniek, dus het kan even duren voordat je de perfecte haarverzorgingsroutine voor vet haar hebt gevonden.

Clarico-3 Columns Style 5
KLIK HIER
 VOOR MEER INFO OVER REQUILIBRE BY MEDAVITA
 






Clarico-3 Columns Style 5


KLIK HIER 
VOOR MEER INFO OVER HINOKI EXFOLIATING GEL MET HINOKI POWDER SCRUB
 BY O'RIGHT



Clarico-3 Columns Style 5


KLIK HIER 
VOOR MEER INFO OVER CLARIFYING SHAMPOO
 BY ALOXXI


in
Wat is het verschil tussen droog haar en beschadigd haar?
Reconstructie of Hydratatie?