True
Je haar beschermen tegen Uv-stralen – zin of onzin?

Al brengt de zon veel voordelen met zich mee zijn er ook enkele nadelen eraan. Nieuwe studies tonen aan de Uv-stralen niet alleen gevaarlijk kunnen zijn voor de huid, maar ook voor je haar, zeker wanneer het lang blootgesteld word aan de zon.


MAAR HOE KAN JE DAN BEST JE HAAR BESCHERMEN TEGEN DE ZON?

HIER HEBBEN WE 4 GOEDE TIPS:

1.     Kies voor een shampoo die de hoofdhuid kalmeert en een verfrissend gevoel heeft op basis van natuurlijke producten.

2.     Gebruik een voedende haarmasker. Door het haarmasker blijft je haar goed gevoed en verminderd het de kans dat het haar uitdroogt en verder beschadigd word.

3.     Breng een voedende olie of serum aan en doorkam je haar helemaal. Door je haar in een knot of een haarspeld te dragen creëer je een vorm van barrière tegen zon en kan je hoofdhuid minder snel verbrand worden sinds er geen scheiding aan ten pas komt.

4.     Vandaag de dag bestaan er ook producten waar een UV beschermer reeds inzit. Deze geven je haar de ultieme bescherming tegen de zonnestralen en laat je genieten van die lang verlangde zonnestralen.

WAT DOET UV STRALING MET JE HAAR?

Te lang blootgesteld worden van je haar aan UVA en UVB stralen kan de cuticula, de buitenste laag van de haarstreng gaan beschadigen. De buitenste laag, de haarschubben dus, heeft onder andere de functie om de structuur van je haar te beschermen.  


HEEFT DE ZON OOK POSITIEVE EFFECTEN OP JE HAAR

Heel zeker heeft de zon ook zijn voordelen, ook voor je haar. De zon is een belangrijke factor voor het aanmaak van Vitamine D, deze is essentieel voor je gehele gezondheid en niet onbelangrijk ook je haar en je haargroei. Dankzij de zon krijgen de haarzakjes een boost wat in zijn beurt haargroei gaat bevorderen. De zon kan ook een positief effect hebben om schimmelinfecties tegen te gaan. Maar ondanks deze voordelen blijft het belangrijk om directe zon te vermijden of alvast jezelf en je haar goed te beschermen ertegen.

 

Clarico-3 Columns Style 5

KLIK HIER
 Om het Medavita Solarich gamma te ontdekken.
 







in
Kan een hoofdhuidborstel gunstig zijn voor je lokken?