True
Op mijn fles shampoo staat een PH-waarde. Waarom en wat betekent dit nu eigenlijk?

De pH-waarde op je fles shampoo geeft aan hoe zuur of basisch (alkalisch) de shampoo is. De pH-schaal varieert van 0 tot 14, waarbij 7 als neutraal wordt beschouwd. Een pH-waarde lager dan 7 geeft aan dat een stof zuur is, terwijl een pH-waarde hoger dan 7 aangeeft dat een stof basisch is.


LAGE PH-WAARDE: Shampoos met een lage pH-waarde worden als zuur beschouwd. Deze shampoos zijn over het algemeen zachter voor het haar en de hoofdhuid. Ze helpen de haarschubben te sluiten, waardoor het haar er gladder uitziet en gemakkelijker te kammen is.

NEUTRALE PH-WAARDE: Sommige shampoos hebben een pH-waarde dicht bij 7, wat als neutraal wordt beschouwd. Baby shampoos hebben vaak een hogere Ph-waarde rond of net onder 7 en prikken minder in de ogen. Opgelet: ‘Neutraal’ wordt vaak aanzien als ‘beter’ maar is niet correct. 

HOGE PH-WAARDE: (basisch): Shampoos met een hogere pH-waarde kunnen meer reinigend zijn, maar ze kunnen ook de haarschubben openen.. Dit kan geschikt zijn voorafgaand aan technische behandelingen in een kapsalon. Deze zijn absoluut af te raden voor thuisgebruik.

DUS:

We kunnen dus stellen dat een shampoo met een lage Ph-waarde het meest geschikt is voor de haren omdat deze shampoo de schubben van het haar mooi gesloten houdt.


in
Welke voeding draagt bij tot een gezonder haar?