True
Wat is het verschil tussen een Haarconditioner en een Haarmasker?

Haarconditioner en haarmasker zijn beide haarverzorgingsproducten, maar ze hebben verschillende doelen en gebruiksdoeleinden.


DE FEITEN EN HET VERSCHIL

EEN HAAR CONDITIONER

Een haarconditioner wordt meestal gebruikt om het haar te ontwarren, glad te maken en wat vocht toe te voegen na het wassen. Het helpt bij het sluiten van de haarschubben, waardoor het haar er gladder uitziet en gemakkelijker te kammen is. Het is ideaal voor dagelijks gebruik en wordt na het wassen aangebracht en uitgespoeld. Er bestaan ook Leave-in Haar Conditioners. Deze hoef je niet uit te spoelen en dienen meestal als extra bescherming of verzorging.

EEN HAAR MASKER

Aan de andere kant is een haarmasker intensiever. Het bevat vaak meer geconcentreerde ingrediënten die diep doordringen in het haar om het te voeden, te herstellen en te hydrateren. Haarmaskers worden meestal minder vaak gebruikt dan conditioners, bijvoorbeeld eens per week of twee weken, afhankelijk van de behoeften van je haar.


Beide stoffen hebben voor- en nadelen, en de keuze tussen ammoniak en MEA kan afhangen van persoonlijke voorkeur, gevoeligheid en het concept waar je achter staat of waar je in wil mee gaan als kapper of als klant.


HET VERSCHIL

In het kort, een conditioner is meer gericht op dagelijkse verzorging en ontklitten, terwijl een haarmasker diepere voeding en herstel biedt op minder frequente basis.

 

Clarico-3 Columns Style 5
Het gevoel dat een Conditioner of Masker 'te vet' is voor je haar?
KLIK HIER
 Om de nieuwste Medavita Lichtgewicht Conditioner te ontdekken.
 







in
Is een kleuring met ammoniak slecht voor je haar?
Marketing of waarheid?